Jos van der Kooy

Jos van der Kooy

Rotterdam NL, Arminiuskerk

Concerten
Datum: 1 oktober 2022 14:15

VERNIEUWING OP COMMANDO?
Lezing met concert door organist Jos van der Kooy Na afloop is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en onder het genot van een drankje met elkaar in gesprek te gaan.

Bij twee recente concour.en op het gebied van orgelspel vond de jury de prestaties van de deelnemers vernieuwend genoeg. Het Internationaal Improvisatie Concours Haarlem reikte in het geheel geen uit, het Sweelinck-Muller Concours  in Amsterdam kende slechts een tweede en derde prijs toe. Bezoekers van beide evenementen lieten hun ongenoegen blijken.

Jos van der Kooy, pleitbezorger van nieuwe orgelmuziek en vermaard improvisator, gaat in op deze veronderstelde impasse in vernieuwing tijdens een lezing met concert. Hij doet dit aan de hand van voorbeelden uit heden en verleden. Muziek van gerenommeerde componisten wordt getoetst top vernieuwende aspecten.

Muziek van o.a. Sweelinck, Bach, Mozart, Messiaen en Manneke komt aan de orde. Ook wordt het improviseren onder de loep genomen. Tijdens de lezing is er ruimte voor discussie, na afloop is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting onder genot van een drankje. Jos van der Kooy is een pleitbezorger van hedendaagse muziek en een vermaard improvisator. Twee maal werd hij winnaar van het Haarlemse improvisatie concours,
meerdere malen nam hij plaats in het de jury van het concours. In 2018 was hij jurylid van het Sweelinck-Muller Concours.

 

Ik zie u graag bij één van mijn concerten

    

Copyright © Jos van der Kooy | Teksten: Maria de Voogd | Fotografie & Design: Keurweb.nl

Deutsche Uebersetzung: Kirstin Gramlich | English translation: Dr. Gijsbert Siertsema | Traduction française: Drs. Mirjam Kooiman