Docent

Jos van der Kooy is niet alleen een gepassioneerde concertorganist en cantor-organist. Hij geeft met veel plezier al meer dan 40 jaar orgel- en improvisatieles. Tegenwoordig zijn de lessen meestal aan de speeltafels van zowel de Wester, de Bavo of de Philharmonie. Van der Kooy leert zijn studenten en leerlingen het liefst hoe ze zelfstandig kunnen musiceren. Hij daagt hen uit om zelf een gefundeerde visie op de interpretatie en speeltechniek te ontwikkelen.

Conservatorium

Denk je over een conservatoriumstudie orgel, improvisatie of kerkmuziek? Kijk dan voor meer informatie bij Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden of bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Natuurlijk kun je met een gerichte vraag ook contact opnemen met Jos van der Kooy.

Masterclass

Van der Kooy geeft masterclasses voor zowel professionals als gevorderde amateurs Afwisselend bestaat de doelgroep uit conservatoriumstudenten uit binnen- en buitenland of bijvoorbeeld leden van organistenverenigingen. De onderwerpen voor een masterclass zijn breed. Deelnemers genieten zowel van de muzikale achtergronden en verdieping (en boeiende anekdotes), als van de persoonlijke feedback op ieders spel.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Privéles

Wilt u graag uw vaardigheden in het orgelspel weer oppakken? Of bent u benieuwd hoe het is om op een groot kerkorgel te spelen? Jos van der Kooy geeft ook privélessen voor amateurs. De plaats, tijd en frequentie wordt in onderling overleg bepaald. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van der Kooy.

×
Plannen voor de komende jaren

De laatste weken blijkt dat er onduidelijkheid is over de voortzetting van mijn activiteiten. Ik ga daarmee door. De enige structurele verandering zit in mijn functie als stadsorganist van de Gemeente Haarlem. Ik blijf daar spelen, als freelancer, met een geringer aantal concerten. In mijn functie van stadsorganist word ik na mijn pensionering in oktober 2017 niet opgevolgd. Voor alle duidelijkheid zet ik mijn plannen op een rij. Ik realiseer me ten volle dat een blijvende goede gezondheid een geschenk is. Een Soli Deo Gloria is in dit verband op zijn plaats!
 

* In Haarlem blijf ik concerteren in de Bavo en de Philharmonie, mijn aandeel wordt kleiner dan voorheen. Daardoor ontstaat meer ruimte voor optredens door gastorganisten. De komende jaren zal er telkens een andere artist in residence een drietal concerten verzorgen. Met Liesbeth den Boer en Anton Pauw blijf ik betrokken bij de organisatie van de stadsorgelconcerten.
 

* Als cantor en organist blijf ik verbonden aan de Westerkerk in Amsterdam.
 

* Als docent hoofdvak orgel blijf ik verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in ’s-Gravenhage en de Universiteit Leiden. Nieuwe studenten blijven van harte welkom!
 

* Als organist blijf ik verbonden aan de Raad van State te ’s-Gravenhage.
 

* U kunt mij blijven uitnodigen voor concerten.
 

* Voor masterclasses en privélessen blijf ik beschikbaar.
 

JvdK, 11 juli 2017