Home Duits

Jos van der Kooy debütierte 1970 mit einem Orgelkonzert in der Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche in Berlin auf dem internationalen Konzertpodium. Seitdem ist er ein viel gefragter Interpret für Orgelmusik aller Stilepochen. Neben seiner umfangreichen Konzerttätigkeit ist Jos van der Kooy Kirchenmusikdirektor der Westerkerk Amsterdam und Dozent für Orgel Am Koninklijk Conservatorium Den Haag und der Universität Leiden.

Auf dieser Homepage finden Sie:

  • Konzerttermine
  • Übersicht und Information zu all seinen Aufnahmen (CD, DVD)
  • mehr Information über seine Arbeit

Konzerttermine des Monats →

×
Plannen voor de komende jaren

De laatste weken blijkt dat er onduidelijkheid is over de voortzetting van mijn activiteiten. Ik ga daarmee door. De enige structurele verandering zit in mijn functie als stadsorganist van de Gemeente Haarlem. Ik blijf daar spelen, als freelancer, met een geringer aantal concerten. In mijn functie van stadsorganist word ik na mijn pensionering in oktober 2017 niet opgevolgd. Voor alle duidelijkheid zet ik mijn plannen op een rij. Ik realiseer me ten volle dat een blijvende goede gezondheid een geschenk is. Een Soli Deo Gloria is in dit verband op zijn plaats!
 

* In Haarlem blijf ik concerteren in de Bavo en de Philharmonie, mijn aandeel wordt kleiner dan voorheen. Daardoor ontstaat meer ruimte voor optredens door gastorganisten. De komende jaren zal er telkens een andere artist in residence een drietal concerten verzorgen. Met Liesbeth den Boer en Anton Pauw blijf ik betrokken bij de organisatie van de stadsorgelconcerten.
 

* Als cantor en organist blijf ik verbonden aan de Westerkerk in Amsterdam.
 

* Als docent hoofdvak orgel blijf ik verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in ’s-Gravenhage en de Universiteit Leiden. Nieuwe studenten blijven van harte welkom!
 

* Als organist blijf ik verbonden aan de Raad van State te ’s-Gravenhage.
 

* U kunt mij blijven uitnodigen voor concerten.
 

* Voor masterclasses en privélessen blijf ik beschikbaar.
 

JvdK, 11 juli 2017