Homepage

Jos van der Kooy maakte in 1970 zijn internationale debuut met een orgelconcert in de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche in Berlijn. Nog steeds maakt het concerteren een belangrijk deel uit van zijn leven. Nauw daarmee verweven zijn zijn functies als cantor-organist en docent aan het conservatorium en de universiteit.

Op de website van Jos van der Kooy vindt u:

Concertagenda van deze maand →
 

Jos van der Kooy legt functie stadsorganist Haarlem neer

Met ingang van oktober 2017 legt Jos van der Kooy zijn functie als stadsorganist van Haarlem neer in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Dinsdagavond 10 oktober neemt hij afscheid tijdens een concert in de Grote of Sint Bavokerk. Aanvang van dit concert is om 20.15 uur.  Lees meer →

50 jaar kerkmusicus

In mei 2017 is het vijftig jaar gelden dat Jos van der Kooy als kerkmusicus begon. Een halve eeuw heeft hij in Amsterdam  kerkmuziek gemaakt. De laatste zesendertig  jaar was hij verbonden aan  de  Westerkerk. Daarmee is de langst dienende organist in de geschiedenis van de Westerkerk. Er komt  een jubileumconcert, er is een nieuw compositie van Daan Manneke over Psalmen en Jos geeft een tweetal masterclasses improvisatie.  Jos is beschikbaar voor concerten in den lande.